Co se loni nestihlo aneb já mám velké oči (to abych tě lépe ušila)

Určitě jste si všichni všimli, že je tu rok 2017. Já si toho konečně všimla taky. A víte jak? Prostě nemám skoro co šít. Teda mám, ale oproti předvánočnímu blázinci je to nyní procházka růžovým háječkem s prstem v nose. Já vám to psala na konci letních prázdnin, že se Vánoce blíží a že mě upracujete k smrti. Já vám to psala, že máte objednávat dříve než v listopadu. A co vy? Nastala selektivní slepota nad letním opozorněním a objednali jste skoro všechno v listopadu..a co to mělo za následek? Že jsem ještě 15tého prosince neměla našité dárky pro svou rodinu. Ale já se za to nezlobím. Taková smršť objednávek mě zaskočila uplně nejvíc moc a koukala jsem jak péro z gauče.  A byla jsem za to hrozně moc ráda a dodatečně vám všem děkuji. Váš zájem byl neskutečně veliký a já jsem poctěna vaší podporou. Děkuji, děkuji, děkuji:-) Ovšem mám na vás jedno přání k letošním Vánocům..

VÁNOCE SE BLÍŽÍ!! PROSÍM OBJEDNÁVEJTE VÁNOČNÍ DÁRKY S PŘEDSTIHEM,…NEBO TO NESTIHNEM! 😉

Vánoční frmol měl za následek i to, že jsem se obasolutně vůbec nedostala k žádné četbě, k psaní recenzí nebo k tomu, abych muži zašila ponožky, takže chodí s dírama na palcích. (No, ty bych stejně nezašívala, ale hodila do koše. Ale jako výmluva dobré, ne?:-))

Společníkem u šití mi bylo rádio, které jsem vůbec nevnímala a vyjímečně jsem si pustila nějakou audioknihu. O audioknihách ale psát nebudu, to je rest, který doženu v jiné recenzi/článku.

Na začátku toho celého maratonu jsem měla smělé plány s hobby knihami od Metafory. Plánovala jsem si, jak našiju nějaké krásné hračky pro naše mládě s pomocí knížky Tilda a dům hraček, jak pro Metaforu ušiji soutěžní čtecí polštář s krásnou batikou, kterou se naučím z knihy Batika a ještě navíc jsem dostala knihu Šijeme tašky. Krásně jsem si malovala, jak si budu hrát a u toho fotit a psát. Objednala jsem si krásné látky (mimochodem stejně dorazili před Vánoci) , sehnala barvičky a ? Šila jsem čtecí polštáře . Na hraní nebyl čas. Teď to musím dohnat:-) Látky už mám nachystané, projekty z knih vybrané a vás jdu seznámit s těmi třemi poklady, co mi Metafora poslala. A až budu konečně projektovat, tak vás o to neošidím:-)

Tilda a dům hraček

img_20170109_141514

Neskutečně skvělá studnice nápadů. Poprvé v životě mám v plánu držet se nějakého střihu, nebo poprvé vůbec nějaký střih vůbec použít:-) Nafotila jsem vám pár stránek uvnitř a sami uznejte, že ty věcičky jsou tam skvělé. Panenka pěkně od základů – tělíčko, šatečky, kabátek, pirátská páska, domeček..a ta zvířátka. Opice jsou úplně nejlepší. Oceňují i super nápad s návodem na doplňky, které jsou na fotografiích a nejsou šité. Strom tatínek určitě vytvoří.  Když jsem knihu poprvé otevřela, tak jsem si trochu ťukala na čelo nad návody. „A kde jsou jako nějaké šablony nebo tak něco?“ Jsou tam, pěkně na konci knihy jsou střihy na obmalování. Pro mě střihového začátečníka to ze začátku vypadalo jako změt barevných čárek..ale nakonec jsem to i já pochopila. Mé první plány jsou ušít hadici, šicí domeček (taky něco pro mě:-)) a pak se vrhnu na panenku, zvířátka, domeček..patchworkové deky asi vynechám, na to máme šikovnou babičku. Té se do řemesla montovat nebudu:-)

Batika

Plán zněl jasně. Nabatikovat látky a ušít polštář pro Metaforu. Plán tu stále je a čas už konečně nějaký taky. Na téhle knize se mi moc líbí obrázkové návody uvnitř, popisy pomůcek a různé projekty. Provedou vás krok za krokem až ke konečnému výsledku. Takovou tu klasickou vázanou batiku jsem znala, dokonce i batiku pomocí sava jsem kdesi potkala. Ale co mě nejvíc zaujalo, byla batika pomocí rezavých věcí. No nekecám, fakt to tam je. Jedny z pomůcek k práci jsou opravdu „rezavé věci“. Takže už teď přemýšlím, kde máme ve sklepě jaké rezavé hřebíky, pilky a jiné harampádí a vím, že až budu dělat ten čtecí polštář pro Metaforu, bude rezavej!!:-)

Šijeme tašky

Milé překvapení v balíčku. Já se těm taškám pořád zkoušela bránit. Ale…vždycky je tam nějaké ale. Otevřela jsem knihu a už se asi taškám bránit nebudu. Víte kolik je tam tašek, co múžou sloužit jako tašky do knihkupectví, knihovny? Dokonce tak je přímo jedna taška, co se jmenuje „taška do knihovny“. No to je prostě osud. A nejsou tam jen tak ledajaké tašky. Najdete tam návody na kabelky, taštičky, tašku na pastelky a bloky, koš na hračky a jiné drobotiny…tam je takových věcí! A i když některé z nich vypadají kulatě, tak podle mého názoru jsou hranaté. Je tam dost hranatých věcí, které hodlám zařadit do našeho šitíčka. Tady se slečna Herynková opravdu trefila do černého. A tímto vám vzdávám díků. Jste první, kdo mě opravdu přesvědčil, že tašky šít budu.:-)

Takže co na závěr? Tisícere díků Metafoře za hobby knížečky, jsou prostě skvělé. Ještě více díků slečně Herynkové za ty tašky!

A kdo ještě neznáte Dílničku u Krbu, tak to napravte a klikněte: TADY TADY TADY TADY TADY – tady najdete nejen inspirace na spoustu hobby knížek 🙂

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading