Malá ručka

Autor: Susan Hill

Originální název: The Small Hand 

Nejnovější vydání: Metafora – 2011

ISBN: 978-80-7359-299-8

Počet stránek: 116

Malá knížka na pomalé usínání. Kdo se těší na nějaký pořádný horor, budu ho muset zklamat. Horor se nekonal, za to se konala směsice pocitů a nutkání držet něčí malou ručku. S každou přečtenou stránkou člověk prostě chce mít v ruce onu ručku. Místo děsivého pocitu z této touhy budete mít hroznou radost, pokud budete spát v jedné posteli s vlastním dítkem a při čtení tohoto milého příběhu budete držet malou ručku. Tak jak jsem to měla já. Příběh byl pěkně napsán a je škoda, že se vlezl na přibližně jen sto stran. Rozhodně by si zasloužil více pozornosti, času a obsáhlosti. Osobně by se mi líbilo, kdyby byly rozepsány pořádně pasáže s hledáním vzácných tisků a konečná zápletka nebyla tak děsně okatá. Milá kniha, která nikoho neurazí, ani nenadchne, ale má ten „pocit“

Malá ručka přináší mystický příběh nečekaného setkání se světem duchů. Ve starých domech žije ztělesnění nočních děsů i další tajuplní nájemníci. Susan Hillová navazuje na tu nejlepší tradici anglických viktoriánských duchařských historek. Adam Snow je obchodníkem se vzácnými a antikvárními knihami. Úzkými venkovskými cestami se vrací od důležitého klienta, podlehne náhlému impulsu a odbočí ke starému zchátralému a zdánlivě opuštěnému domu. Zvědavost, nebo jakási temnější emoce, ho donutí vydat se zarostlou zahradou k domu. Zastaví se a pozoruje stopy zkázy na kdysi nádherném místě. V tom ucítí ve své dlani lehký dotek. Drobná ručka se mu s důvěrou stočila do dlaně a malý palec a ukazováček sevřel jeho prst. Adamem projede mrazivé zachvění od hlavy k patě. Žádné dítě nikde v okolí není… Duch dítěte jej vyhledává stále častěji. Stalo se něco strašného v onom půvabném Edwardiánském domě? Nebo v Adamově minulosti? Pomalu vyplouvají na povrch hrůzná fakta, která souvisí s nedávnou vraždou malého dítěte. Duše zavražděných bloudí po světě, může je potkat každý. 

Zakládající a jediný člen přísně tajného a hranatého spolku Hranatých. Studnice nápadů, švadlenka, psavec, kraslíř a kreativec každým coulem.....Oo slunce naše hranaté :-) Poradím, pomůžu, ušiju. Zázraky ihned, nemožné do tří dnů - a prý je se mnou sranda!

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading