Svině klouzavý aneb pryty wumn a konstalace šneků

„Kaťakaťa Koťakoťa tika tika tikatiaktika..“ Naše mládě cloumá postýlkou a plYve na mě dudlík. Schválně píšu tvrdé Y, protože rána dudlíkem do oka je po ránu dost tvrdé probuzení.

Pokud člověk umí číst myšlenky, tak na pozadí tohoto pištivého žvatlání si může přeložit následující: Maminko, je skoro šest, už spíš pět hodin, tak by jsi mohla prosím pěkně vstávat, přebalit mě, nakrmit, napojit, poňůňat a pak jít do práce a pustit mi Míšu a Mášu.“

A co s načatým ránem? Takže jsem vyhověla přání naší drahé dcery a odebrala se s ní, se snídaní a kafem do pracovny. Malá se uvelebila na dospělácké posteli pro hosty v dílničce s čajem a láskyplně se nechávala krmit rohlíkem s pomatlánkou. No. když už bylo tedy po té šesté  hodině ranní, tak jsem s klidnou duší mohla zapnout šicí stroj, neb skončil noční klid. A cože to dneška jako budu šít? Chtěla jsem si ušít polštář a pokračovat ve spaní, ale mládě mi to zatrhlo zařváním „tikatikatikatika“, což jsem si přeložila jako „dej sem kus rohlíku s pomatlánkou a dávej na mě pozor, jinak si ho narvu až do krku a pak teprve  něco uvidíš.“ No, takže spát se nemohlo jít, polštář si neušiju, tak jsem se pustila do tolika plánovaných plyšových obalů. Hurá!

Tož, nařezat látky nebyl zas takový rébus. Ani připravit nažehlovačky a vyrobit z nich nášivky. Ani našpendlit nebyl problém. V poslední fázi výroby jsem si ale začala připadat jako Julia Roberts v Pretty Woman. A taky jsem si na ní hned vzpomenula.

„Svině klouzavý“…pích do prstu..“svině klouzavý“..zlomená jehla..“svině klouzavý“..křivý steh..“svině klouzavý“…pích do prstu..“svině klouzavý“..párání..“svině klouzavý“..celý se to posunulo..“svině klouzavý“..

Ještě jednou řeknu „svině klouzavý“ tak mě sejme šnek.

Pár plyšových obalů jsem už ušila, mám je hrozně ráda, jsou neskutečně ňuňací. Vím, že ten plyš klouže a musí se opatrně a s trpělivostí. Ale dneska to byl tedy extrém. Nechtělo to držet na místě, nechtělo se to sešít, smékalo se to, klouzalo to..svině klouzavý..prostě asi špatná konstalace šneků.

 

IMG_8882
E-shop – plyšové obaly:-)


 

 

 

 

 

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading