Čtu ušima: Výjimeční lidé

Výjimeční lidé

Další příběh ze serie Akta Enzo se tentokrát odehrává v Paříži. Učitel biologie a bývalý forenzní specialista Enzo Macleod se vsadí, že díky současným vědeckým metodám rozlouskne deset let starý dosud nevyjasněný případ zmizení geniálního profesora Jacquese Gailarda. Pustí se do pátrání, které ho mimo jiné zavede do pařížských tajemných katakomb. Jak se blíží krůček po krůčku ke svému cíli, ocitá se sám v ohrožení. Jak to dopadne samozřejmě nebudu prozrazovat, poslechněte si sami.

Peter May je úžasný vypravěč! Prostředí líčí tak sugestivně, že máte pocit jako by jste se sami ocitli uprostřed děje. Pohltí vás a způsobí, že se nemůžete odtrhnout dokud není konec. A ještě pak vám chvíli trvá, než si to plně uvědomíte. Takhle na mně působí vždycky.

David Matásek ovšem podává parádní herecký výkon a velkou měrou přispívá svojí interpretací ke skvělému zážitku z poslechu, který ve vás bude ještě dlouho doznívat. A to i zásluhou výborně vybrané hudby, která atmosféru vhodně dokresluje.

Nápad natočit audioverze Mayových knih mně osobně nadchl! Nahrávka je čistá a zvuk perfektní jako vždy, obálka výtvarně zajímavě zpracovaná a navíc jednotně sladěná pro celou sérii. To se mi také moc líbí.

Opět nechybí krátké portréty jak autora, tak interpreta, informace o stopáži i o všech, kteří se na výrobě podíleli. Toto nakladatelství si zakládá na kvalitě a je to opravdu znát. Už hezká řádka jejich audioknih zaujímá čestné místo v mé knihovně. Všem kdo mají rádi napínavé příběhy vřele doporučuji!

Za recenzní výlisek děkuji nakladetlství Onehotbook.

 

Anotace:

Učitel biologie z francouzského Toulouse Enzo Macleod  přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o slavných nevyřešených vraždách. Coby bývalý skotský forenzní specialista se totiž Macleod vsadil, že s pomocí současných vědeckých metod by bylo možné rozlousknout i dosud záhadné případy  — jako deset let staré zmizení geniálního profesora Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka nalezená v pařížských katakombách Enza záhy přivede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků. Mezi tím ovšem řeší také problém, jak se sblížit s dcerou z prvního manželství, která s ním odmítá komunikovat, a okouzluje jej šarm spolupracující psycholožky. 

První díl série Akta Enzo.

Formát: 1 x CD mp3
Délka nahrávky: 11 hodin 33 minut

Ukázka:

 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading