Čtu ušima: Modré stíny

Modré stíny

Tentokrát úplně nový autor a pro mne nový detektivní příběh..Navíc z našeho českého prostředí.

V univerzitní pracovně je nalezena mrtvola. Jak se později ukáže jedná se o poněkud svérázného docenta a pracovna je navíc jeho vlastní. Případ dostane na starosti komisařka Výrová a se svým kolegou se během vyšetřování ocitne ve víru nejasností a lží z mnoha stran, přičemž nitky vedou až na nejvyšší politická místa. Korupce,prospěchářství, klientelismus, bezskrupulozní jednání..to vše a ještě víc pomalu vyplouvá na povrch a mění zdánlivě jednoduchý případ v cosi víc.

Režijní nápad obsadit dva herce, kteří se budou ve čtení střídat a ztvárňovat tak dvě hlavní postavy je skvělý a pokud jde o herecké výkony interpretů, Simona Postlerová je vynikající jako ostatně vždy a pro mně do té doby neznámý Petr Kubes se také své úlohy zhostil na výbornou.

Průvodní hudba vhodně vytváří atmosféru napětí aniž by rušila. Zvuk je čistý a celá nahrávka má, jak je již u tohoto nakladelství tradicí, velmi dobrou kvalitu.

A také se mi líbila i po výtvarné stránce velmi zajímavá obálka s přehlednými informacemi o autorovi, obou interpretech, délce nahrávky a o všech ostatních, kdo se na výrobě podíleli.

Děkuji nakladatelství Onehotbook za recenzní výlisek.

 

20795205_1667948089912882_1261593500_o

Anotace:

Jednoho listopadového rána uklízečka nalezne docenta Ondřeje Chalupu zastřeleného v jeho pracovně. Souvisí vražda s jeho dlouhodobou snahou o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy? Proč vrah riskoval a střílel přímo v budově? Kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta? Nitky vyšetřování případu, který se zprvu jeví jako běžná lokální zpronevěra, zavlečou postupně své hrdiny do bažiny bezskrupulózního prospěchářství, klientelismu a korupce stoupající do nejvyšších pater politiky. Stíny ukryté v lidských myslích a tajené příběhy z minulosti nakonec málem rozloží i vyšetřovací tým. Jak se s tím popere osobitá komisařka Výrová přezdívaná „Velká Sova“ její mladší kolegové Pavel Edelweiss a Kristýna Horová, kteří jsou nuceni řešit dilemata mezi prací a osobním životem?

Formát: 1 x CD mp3
Délka nahrávky: 11 hodin 37 minut

 

Ukázka:

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading