Stopy v krvi

Anotace

Rok 1783. Po skončení americké války za nezávislost se koruně věrná rodina Fairbornových rozhodne vrátit zpět do Anglie. Po přistání u rodných břehů ale všichni její členové beze stopy zmizí.

Současnost. Jefferson Tayte je muž bez minulosti. Nemá policejní odznak ani licenci soukromého detektiva. Je to špičkový genealog, který se zarputilostí sobě vlastní pátrá v rodových liniích.

Právě on je pověřen, aby zjistil, co se s Fairbornovými před dvěma sty lety stalo. Tayte netuší, že bude kráčet po půdě nasáklé krví a že případ, kterého se ujal, může být jeho poslední…

Recenze

Jak já mám ráda ty příběhy, kdy se musí pátrat v minulosti, aby se vyřešila přítomnost! A když se k tomu přichomýtne chlapík, který má nadváhu, při mírném klusu funí a otírá pot z čela, hned je mi to sympatičtější!

Milý Jefferson Tayte dostává za úkol vypátrat dávné předky rodiny Fairbornů, kteří před dvěma sty lety uprchli do Anglie. Zdá se to být jako jeden z lehkých případů, ale není. Záhad přibývá, začíná se hrát o čas a nakonec i o život.

Při svém bádání v Anglii narazí na starobylou skříňku, ve které je cosi ukryto. Cosi, co změní životy jedné větve rodiny Fairbornových. Z dávné tmy se vynořuje příběh velké lásky Loweny a Mawgana, kterým ale vůbec není přáno, jak už to tak bývá. Příběh Jamese Fairborna, movitého šlechtice, který ani zdaleka není tím, za koho se vydává. Jde o cestující na palubě lodi Betsy Ross, která záhadně ztroskotá a příběh začíná….Ale nenechte se mýlit! Nejde o román z červené knihovny a kapesníček na slzy rozhodně schovejte.  Jde o zradu, moc, prestiž, klam a lži, které se táhnou 200 let zpátky a mohou mít katastrofální dopad.

 

Název:          Stopy v krvi

Autor:          Steve Robinson

Počet stran: 320

Vydal:            Mystery Press

ISBN:            978-80-88096-11-5

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading