Sochař smrti

Anotace:

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem.

Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď?

Recenze:

No, tak to tedy byla síla! Musím upřímně konstatovat, že s takovým thrillerem jsem se snad ještě nesetkala. Nejsem žádná padavka, ale tak podrobné popisy míst vražd jsem snad ještě nikdy nečetla. Jsou velmi přímé, dávají obrovský prostor pro vlastní představivost a že ji mám velkou.

Robert Garcia je nejspíš mozkovna, ale pro mě ztratil kouzlo, neboť je evidentně šťastně ženatý 🙂  Detektiv Robert Hunter mi byl sympatický, protože je svůj, trochu tajemný a nejspíš ne moc šťastný.

Úryvek z knihy:

Hunterovi se podařilo spát jen čtyři hodiny. Ráno ho pálily oči a bolest hlavy byla typická pro spánkovou kocovinu. Zkušenost mu sdělovala, že neexistuje způsob, jak se toho zbavit. Patřilo to k jeho životu víc než třicet let.

Samotný příběh má nápad, náboj a udržoval mě v bdělosti od první stránky. Místy jsem sice měla pocit, že to trochu moc roztahují a věčné popisy toho, kdo má co na sobě, nebo jaké má vlasy mi sice trochu dojem kazily, ale s tímto mám problém docela často.

Tři oběti, tři brutální vraždy a u každé z těl hnusná socha vytvořená z uřezaných prstů, paží, nohou oběti. Chvíli mi trvalo to strávit, ale přesně tímto pachatel, jemuž tisk začal přezdívat Sochař, dával policii nápovědu, o co mu vlastně jde. Jedna socha – jeden kousek příběhu. Příběh sahající hluboko do minulosti, promyšlený, jehož účelem je, jak jinak, pomsta. A čas běží, protože se zdá, že přibude ještě oběť číslo čtyři. Rozuzlení je dokonale promyšlené a velmi překvapivé. Nečekala jsem to do posledních stránek.

Za mě doporučuji všem, co snesou drsnější popisy míst činu, co jim nevadí tu cákance krve na zdi, tu tvář bez jednoho oka, tu ruka bez prstů…. Nic pro slečinky 🙂

 

Úryvek z knihy:

„Vím, že jsi už viděl spoustu odporných věcí, Roberte. Bůh ví, že já taky… Ale tohle, ani v nejhorším snu…“ Otevřel dveře. Hunter se zastavil u otevřených dveří velké ložnice. Jeho oči vnímaly scenérii, kterou měl před sebou, ale logickému uvažování činilo potíže ji brát na vědomí. Všude byla krev. Na posteli, na stěnách, na podlaze, na koberci, na stropě, na závěsech. Na lůžku leželo tělo pana Nicholse, tedy aspoň to, co z něj zbylo. Obě nohy a ruce mu někdo uřezal. Jedna paže byla rozsekaná v kloubech na menší kusy.

 

 

Název: Sochař smrti

Autor: Chris Carter

Počet stran: 342

Nakladatelství: BB/art

Rok vydání: 2014

ISBN: 978-80-7507-001-2

 

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading