Moje uši umí číst: Deníček moderního fotra

Já vím, já vím. Tohle je už přece staré. Už to tu bylo a hned několikrát. Všichni známe fotříka a jeho dokonalé mateřství. Samozřejmě, že jsem četla první díl fotra hned jak vyšel. Jenže pak jsem slyšela audioknihu druhého dílu, audio moderního páru a prostě první díl chyběl. Teda mě rozhodně chyběl. Nutně jsem si ho musela vyžebrat, ať to mám komplet. Jen nevím, jestli to bylo kvůli příběhu, nebo dokonalému přednesu Filipa ŠVARCE. Já se totiž vůbec netajím tím, že miluju Top Gear. Takže je to jasné.

21150090_10212130853684606_6129386268344603265_n

Rovnou tedy můžeme přejít k hodnocení předčítače. Všem musí být jasné, že tu teď budu házet samá superlativa. A ano, nebude tomu jinak. Švarc je prostě hlasové ztělesnění fotra. Vizuálně ale stejně vidím Hammonda. Nikdo jiný by ho nevystihl lépe. Nejlepší na jeho interpretaci je to, že neslyším, jak to čte z papíru. Je to, jako by to prostě vyprávěl z hlavy. Z fleku a historky si cucal z prstu na místě. Bomba. Jeho nebetyčný sarkasmus a ironie v hlase dodává celé audioknize takový nádech reality, že mu budete věřit každý nemožný zážitek s mrňavým Čeňkem. Myslím, že onehotbook si nemohl pro načtení celé knižní série fotra vybrat lepšího člověka.

CD a jeho obal je super udělaný s ilustracemi podle knih.  Jednoduché, výstižné, slušivé. Hudební doprovod byl takový normální a upřímně si ho zase moc nepamatuju. Ale to znamená, že mě nerušil, neiritoval 😉 Nezaznamenala jsem žádné chybky, žádné praskání, žádné dlouhé promlky mezi kapitolami. Prostě to hraje velmi dobře:-)

Díky Onehotbook a hlavně Šárce za recenzní výlisek, byť to nebyla žádná novinka, ale spíš stařešinka:-) Skvělá práce, jako vždy!

21150240_10212130854124617_439880345563001127_n

Anotace:

Jak to může vypadat, když se muž ocitne na mateřské dovolené? Deníček moderního fotravznikl na základě úspěšného blogu, který Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Věren názvu popisoval zážitky, situace a strasti obyčejného „chlápka“ odvedle, kterému se narodil první syn. Zprvu nezúčastněný fotr se ocitá na rodičovské dovolené a pouští se do lítého boje o zachování rodinného blaha. Každý synkův pokrok většinou odnese vyčerpaný tatínek jizvami na duši i na těle, které se neváhá černohumorně komentovat. V sympaticky drsňácké a humorné výpovědi autor přináší výjimečný pohled současného muže na situace, které obvykle zažívají spíše ženy.

Formát: 1 x CD mp3
Délka nahrávky: 5 hodin 58 minut

 

Ukázka:

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading