Corleone

Corleone

 

Rok vydání: 2012
Vydal: Euromedia Group – Knižní klub
Formát: 468 stran
EAN: 9788024236759
ISBN: 978-80-242-3675-9

 

Pokud si někdo myslel, že nikdo nemůže nahradit excelentní styl psaní Maria Puza, možná se mýlil. I já jsem se mýlila, když se mi do ruky dostala kniha Corleone a podezřívavě jsem jí obracela v ruce.

Ed Falco rozšířil příběh Dona Vita a jeho mafiánské rodiny o další knihu. Jedná se o prequel k legendární knize Kmotr. K dispozici při psaní mu byl původní filmový scénář, který napsal Puzo jako „nultý“ díl k filmové trilogii Kmotr (nebyl bohužel nikdy natočen). A právě podle tohoto původního scénáře Falco stvořil smělé dílo, které vypráví se stejným napětím jako Puzovy romány příběh rodiny Corleone v době, kdy se stavilo jejich rodinné sídlo na Long Islandu, vládla prohibice a Vito přicházel k moci nad mafiánským podsvětím v New Yorku. Poutavé čtení plné zvratů, napětí a zápletek nezaostává za žádnou z knih Maria Puza. Nejspíše je to zapříčiněno podklady právě původního autora, ovšem věřím, že další Falcova kniha bude přinejmenším z půlky tak dobrá jako právě Corleone. Pokud nějakou další knihu vydá.

(Recenze je k dispozici i na stránkách Neoluxoru: Corleone

ANOTACE:

Prequel k legendárnímu Kmotrovi, působivý román o tradici a násilí, oddanosti a zradě, vychází z nerealizovaného filmového scénáře neméně legendárního Maria Puza. Zavádí nás do New Yorku třicátých let, doby nenávratně poznamenané hospodářskou krizí, v níž se zároveň nebývale daří zločineckým organizacím. S koncem prohibice však přichází rozhodující bitva o to, který rodinný klan zbohatne a který bude čelit neodvratné záhubě.

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading