Čtu ušima: Maigret – Je tu Felicie

Jeden z mnoha známých příběhů komisaře Maigreta , mého oblíbeného literárního hrdiny, ketrého myslím ani není třeba představovat.

 Já,odchovanec doby minulé, pro kterého je komisař Maigret už napořád spojen s výbornou interpretací hereckého barda Rudolfa Hrušínského, jsem byla opravdu zvědavá jak to pan Vlasák zvládne, a zda vůbec budu ochotná jeho hlas a přednes přijmout. Mohu zodpovědně prohlásit, že jsem byla mile překvapena. Nevím,jestli je to tím, že se interpret k postavě dnes už hodí věkem, a nebo tím, jaký je profesionál, asi obojí, ale v každém případě klobouk dolů, povedlo se mu to velmi! Ačkoli rozuzlení nebylo žádným překvapením, protože všechny ,,Maigretovky,, znám, přece mne Felicie svojí atmosférou pohltila od prvních minut..

20771594_1667945686579789_752765081_o

 Pokud jde o nahrávku, zvuk je čistý, průvodní hudba jemná, nevtíravá, a tudíž na mne nepůsobila rušivě. Navíc si myslím,že takové detektivní příběhy je dobré poslouchat před spaním a tenhle k tomu svým poklidným vyprávěním a výborně vybranou hudbou přímo vybízí.

 Je dobře,že nakladatelství nezapomínají na klasiky a vybírají ke zpracování i takovéto skvosty! Pevně doufám, že si je nejen díky skvělému panu Simenonovi, ale i díky kvalitě zpracování, najdou i posluchači z řad mnohem mladších ročníků. Takže vřele doporučuji milovníkům tohoto žánru a i milovníkům této postavy francouzského detektiva z nábřeží Zlatníků.

Velmi děkuji nakladatelství Onehotbook za recenzní CD a za to, že mi umožnili tak skvělý zážitek z poslechu!

20771666_1667945339913157_1945714214_o

Anotace:

V nové čtvrti na předměstí Paříže, kde dosud panuje idyla takřka venkovského rázu, je zavražděn starší usedlý muž Jules Lascours, přezdívaný Pirát. Vyšetřování se ujímá Maigret, který se pokouší o přesnou rekonstrukci činu. Jediným potenciálním svědkem je dívka jménem Felicie, jež pracovala jako služka oběti. Svérázná Normanďanka, slovy Maigreta „hubená jako tyčka, se špičatým nosem, čelem jak umíněná koza, oblíká se do samých strakamakatin“, má hlavu poblázněnou pravidelným louskáním brakového čtiva a je odhodlaná neprozradit ani slovo z toho, co snad ví, ačkoli jí mrtvý v závěti odkázal svůj dům. Komisař je odhodlaný dostat z děvčete výpověď, s prostořekou Félicií však nebude mít zrovna lehkou práci.

Formát: 1 x CD mp3
Délka nahrávky: 4 hodiny 5 minut

 

Ukázka:

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading