Jedna noc, která všechno mění….

Anotace

Sandy Tremontovou by nenapadlo, že právě dnes se její život otřese v základech. S nadcházejícím soumrakem sice v domě panuje neklidná nálada, není to ale nic, s čím by si Sandy neuměla poradit.

V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým.

Když rozrazí dveře domu Tremontových, přinášejí s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za záchranu rodiny, kterou miluje, přestože ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.

 

Recenze

No, tak zas tak zoufalí ti muži nejsou. Jsou to ostřílení kriminálníci a za kradení kuřat na farmě se čtyřicet let nedostává, že…

Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách a je jen na nás, jak se k tomu postavíme. Jak moc si získá naše sympatie Barbara, matka malého Nicholase, nezvladatelného, sobeckého cholerika. Nebo jak moc se nám zalíbí Sandy, matka pubertální Ivy, se kterou si, byť povoláním psychoterapeutka, neví vůbec rady.

Zhruba do poloviny knihy jsem si myslela, že je to jen dílo náhody, že si vybrali zrovna dům Tremontových, zbohatlíků, nepříliš oblíbených svými sousedy právě pro jejich peníze. Jde o velmi dobře promyšlený plán, který ale získává trhliny, neboť hlavní hrdinka Sandy se jen tak nevzdá a bojuje. A bojuje ze všech sil, protože nejde jen o její dům a její rodinu. Jde především o ni samotnou. O její hluboko zasunuté vzpomínky, jde o její rodinné tajemství, které chtěla, aby bylo zapomenuto.

Jde o pocity všech, co jsou v knize důležití. Každý z nich se v určité pasáži otevírá svému čtenáři a svěřuje se se svými myšlenkami, nesplněnými touhami, zborcenými sny i zklamáními a ke konci knihy zjistíte, že vše souvisí se vším a nic není tak, jak by se mohlo zdát.

Když padne noc je klasický thriller, ve kterém nechybí akční scény, napětí a hlavně dobrý příběh.

 

Kniha:         Když padne noc

Autor:          Jenny Milchman

Počet stran: 336

Nakladatel: Mystery Press s.r.o.

ISBN:            978-80-88096-23-8

 

Jeden komentář

Discover more from HRANATÉ šitíčko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading